ADIYAMAN / GÖLBAŞI - Gölbaşı Belören Çok Programlı Anadolu Lisesi

Aday Öğrenci Tanıtım Sayfası

Kurumsal Tarihçe

Adıyaman ili Gölbaşı ilçesine bağlı Belören Kasabası'nda olan okulumuz, ilçeye  24 km, il merkezine 87 km  uzaklıktadır. 3 idareci, 20 öğretmen , 2 hizmetli ve 1 işçi olmak üzere toplam 26 kadrolu personeli mevcuttur.  Okulumuz , 1995 yılında kurulmuş olup aynı yıl eğitim ve öğretime başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret  Turizm Eğitimi Genel  Müdürlüğü'ne bağlı Belören Çok Programlı 2006 yılına kadar Genel Lise ve Muhasebe bölümleriyle eğitim ve öğretimini  sürdürmüştür. 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın Çok Programlı Liseleri kademeli olarak genel  liseye dönüştürülmesi projesi kapsamında okulumuz 2006/ 2007 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı Belören Lisesi olarak genel lise kapsamında eğitim öğretimine devam etmektedir.2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Çok Programlı Liseye dönüştürülmüştür. 2014 yılı itibari ile Çok programlı Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür. 2014-2015 Eğitim Öğretim döneminde Gölbaşı Belören Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretimine devam etmektedir.20 Kasım 2017 tarihinden itibaren de yeni yapılan okul binasında eğitim öğretime devam etmektedir.

24-06-2020

GÜÇLÜ YÖNLER

*     Okul kadrosunun genç olması

*     İdare-öğretmen ilişkisinin iyi olması

*     Küçük bir beldede olduğu için velilerle iletişim kurmanın kolay olması

*     Disiplin sorunlarının az olması

*     Bilişim Sınıfımızın olması

*     Her derslikte akıllı tahtanın olması

*     Öğretmen -öğrenci iletişimin iyi olması

*     Öğretmen kadromuzun yeterli olması

*     Fedekar bir eğitim kadromuzun olması

*     Laboratuvar sayının yeterli olması

MİSYON

Kurumumuzda eğitim –öğretim imkânı bulanlara; öğrenci merkezli, nitelikli eğitim hizmeti sunmak; üst öğrenim kurumlarına nitelikli ve daha fazla öğrenci göndermek, ortaöğretimin ilke ve amaçlarını hayata geçirmektir.

VİZYON

Çağdaş dünyanın, gereklerine  her alanda yetişmiş bireylerler olarak cevap verebilen, ülkemizin geleceğinin inşasına duyarlı ve gönüllü olan ahlaklı ve kültürlü gençlerini yetiştirecek bir kurum olmak.

İnsanlara karşı sorumluluğumuzu, eğitim anlayışımız ve bilgi teknolojileri ile birleştirerek, kuruluşunda olduğu gibi gelecekte de eğitim ve öğretimde kalite, güven ve huzurun odağı olmak.

24-06-202024-06-202024-06-202024-06-2020

Hayallerinize ulaşmanız için sizleri okulumuza bekliyoruz....

Yayın: 23.06.2020 - Güncelleme: 24.06.2020 11:04 - Görüntülenme: 911